2 βραβεία για το "Μπλοκ 15"

Η ταινία μικρού μήκους "Μπλοκ 15" της Ομάδας Τέχνης και Εθελοντισμού Homo Ludens κέρδισε 2 βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς:

mplok15 3

- Στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema... Διάβασες; που συνδιοργανώνουν οι Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ  και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου

- Στο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» - σχ. έτος 2017-2018 που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

Η ταινία είναι γυρισμένη εξ' ολοκλήρου μέσα στο ιστορικό κτίριο φυλακών Μπλοκ 15, το οποίο βρίσκεται στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Μέσα σε αυτό, ένας νέος προσπαθεί να ψηλαφήσει την παρουσία των Ελλήνων Εβραίων που πέρασαν από τα κελιά, προτού μπουν σε τρένα στο Ρουφ για εκτόπιση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την Πολωνία.

Την ταινία Μπλοκ 15 μπορείτε να τη δείτε εδώ:  https://youtu.be/gKnVJbF-9AE

Συντονιστές καθηγητές της ομάδας είναι ο Πέτρος Μούγιος, Χημικός, και η Δέσποινα Μπακιρτζόγλου, φιλόλογος. Στη δημιουργία της ταινίας συμμετείχαν οι μαθητές Βαγγέλης Δελιμιχάλης, Γιώργος Κοασίδης, Θεοδώρα Κοτοπούλη, Δημήτρης Κούτρας, Ηλέκτρα Σμύρη, Ιωάννα Πολιτοπούλου, Ξανθίππη Δασκαλάκη, Πένυ Μαστροκάλου. 

Στο διαγωνισμό του Εβραϊκού μουσείου διακρίθηκε και η δεύτερη ταινία των μαθητών μας, που γυρίστηκε από τους Βασίλη Ζαχαριάδη, Ξυπολιά Μαριαγάπη και Μαριάννα Βασιλάκη και έχει τίτλο "Το παιδί που πέθανε Αύριο". Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://drive.google.com/file/d/1RbErBNCkE2aPWyP1T_Om-6krIXU8ECy-/view

mplok15 1

   mplok15 2