Δεξαμενή Αγάπης

dexameni kentriki

Το Λύκειο μας πήρε τη 2η θέση (σε σύνολο 172 σχολείων ) στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας,  η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών,  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Η ταινία μας "Δεξαμενή Αγάπης", διάρκειας εννέα λεπτών, είναι γυρισμένη εξ'ολοκλήρου στο ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων "Οίκος Γαλήνης" της Εστίας Νέας Σμύρνης. Αναφέρεται σε ένα υποθετικό σενάριο συγχώνευσης ορφανοτροφείων και γηροκομείων.

Των γυρισμάτων της ταινίας προηγήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα επισκέψεις των μαθητών της ομάδας στον Οίκο Γαλήνης, όπου και αναπτύχθηκαν σχέσης στοργής μεταξύ των ενοίκων και των παιδιών. Η δράση αυτή δε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του προέδρου της Εστίας Νέας Σμύρνης κ. Παπαδάτου και του διοικητικού συμβουλίου που το ενέκριναν, του προϊσταμένου και του προσωπικού του Οίκου Γαλήνης,  της ψυχολόγου κ. Αθηνάς Φύτρου και της κ. Ειρήνης Αγαπητού, καθώς και των συγγενών των ηλικιωμένων που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.

Ολόκληρη την ταινία μας, που θα προβληθεί το φθινόπωρο και στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

Η βράβευση έγινε στις 25 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση στο ϊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.