Συμμετοχή στο 20ο Μοντέλο Ηνωμενων Εθνών (MUN)

enwmena ethni1

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΓΕΛ Ν.Σμύρνης συγχαίρουν θερμά τους μαθητές ΒΑΚΙΡΤΖΙΔΗ ΖΩΗ, ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΞΙΜΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ, ΣΑΪΠΑ ΛΟΥΚΑ και  ΣΑΜΠΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΟ για τη συμμετοχή τους στο 20ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών. Οι μαθητές εργάστηκαν με μεγάλη δέσμευση και αφοσίωση  και επιχειρηματολόγησαν στις επιτροπές που συμμετείχαν.

Είναι η πρώτη φορά που μαθητές του 7ου ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ συμμετέχουν στο μοντέλο Η.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα. Πρόκειται για προσομοίωση των συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε., όπου οι μαθητές εκπροσωπώντας μια χώρα που δεν είναι η δική τους συζητούν διεθνή θέματα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λειτουργώντας ως διπλωμάτες τής χώρας αυτής. Στους μαθητές δόθηκε μια προνομιακή ευκαιρία να κατανοήσουν πως λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις σε διεθνές επίπεδο. Οι μαθητές συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε ποικίλες διαδικασίες – ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας. Ο διάλογος, η συνεργασία, η αντιπαράθεση, η σύνθεση απόψεων, ο σεβασμός του αντιπάλου και της διαφορετικότητας και φυσικά η ψηφοφορία είναι ορισμένες εμπειρίες που είχαν οι συμμετέχοντες μαθητές. Οι μαθητές εξάσκησαν επίσης την προσεκτική ακρόαση, την λήψη αποφάσεων και τις ικανότητες στρατηγικής σκέψης τους.

Οι συνεδριάσεις διήρκησαν τρείς μέρες και επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Οι μαθητές τού 7ου  Λυκείου Ν. Σμύρνης εκπροσώπησαν την Χιλή, την Ουγγαρία . Την ευθύνη τού προγράμματος είχε η καθηγήτρια  των Αγγλικών κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΟΡΦΥΡΗ ενώ στην προετοιμασία των μαθητών ήταν  πολύτιμη η συμβολή της  κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ, φοιτήτριας ΕΜΠ.