Υποβολή Μηχανογραφικού

mixanografiko

 

Από την ΤΕΤΑΡΤΗ 15-6-2016 ως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-7-2016, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.minedu.goν.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).

 

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων.

 

Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές του Λυκείου για την υποβολή του δελτίου τους τo 7o ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΕΣΤΙΑ θα λειτουργήσει ως εξής :

 

-       ΤΕΤΑΡΤΗ 6/7/16 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7/16    8.30-13.30 το Λύκειο θα λειτουργήσει με την παρουσία της Διευθύντριας και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού   για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του   μηχανογραφικού δελτίου

Αυτές τις 3 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους είτε για να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν )   είτε για υποστήριξη συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου..        

 

Για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (15/6/2016 - 8/7/2016) απαιτείται προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password). Η απόκτησή του μπορεί να γίνει στο σχολείο 10:00 - 12:00 καθημερινά από 15/6 έως και τις 30/6, στο σχολείο.

Οι υποψήφιοι 90% θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δελτίο εξεταζόμενου.

Οι υποψήφιοι 10% θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης προηγουμένου έτους.

   

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω :

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (15/6/2016 - 8/7/2016)

 1ο ΒΗΜΑ: Απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) στο σχολείο, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

  1. oΠαρασκευή 17 Ιουνίου,   10.00-12.00
  2. oΤρίτη 21 Ιουνίου,              10.00-12.00
  3. oΤετάρτη 22 Ιουνίου           12.30- 14.00
  4. oΠέμπτη 23 Ιουνίου            10.00 ? 12.00
  5. oΠαρασκευή 24 Ιουνίου    10.00-12.00
  6. oΔευτέρα 27 Ιουνίου,         10.00-12.00
  7. oΤρίτη  28 Ιουνίου              10.00- 12.00
  8. oΤετάρτη 29 Ιουνίου,          10.00- 12.00
  9. oΠέμπτη 30 Ιουνίου,          10.00- 12.00

 

2ο ΒΗΜΑ: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο δηλώνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

3ο ΒΗΜΑ: Στη συνέχεια, επισκέπτονται την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή προχωρούν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). Εντός της προθεσμίας, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.
Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

 

Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα έχουν αποκτήσει στο σχολείο,  και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο. Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης οι υποψήφιοι μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ με το νέο σύστημα
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ με το νέο σύστημα έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 με το νέο σύστημα. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα ΓΕΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.
 Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για νέα εξέταση με το νέο σύστημα, δεν ανακάλεσαν την Αίτηση-Δήλωση πριν τις εξετάσεις και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων με το παλαιό σύστημα, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον είναι κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2014 ή 2015 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄). Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος με το νέο σύστημα, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ που εξετάστηκαν φέτος με το παλαιό σύστημα, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θαεπιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή και η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.