Πλανήτης Σχολείο

tainia1-4

Το σχολείο μας είναι ένα από αυτά που βραβεύτηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους, στο οποίο συμμετείχαν 380 ταινίες από σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας! 

Η ταινία μας "Πλανήτης Σχολείο" διαδραματίζεται στο χώρο ενός Λυκείου. Είναι σπονδυλωτή, αποτελείται από 10 σκηνές που δεν έχουν μεταξύ τους χρονική συνέχεια. Αναφέρεται σε παγιωμένες καταστάσεις, σε αποδεκτές συμβάσεις και κανόνες του σχολείου (π.χ. ο αυστηρός καθηγητής, οι μικρές και ακατάλληλες αίθουσες, η τιμωρία, το φλερτ, ο εκφοβισμός, ο φόρτος διαβάσματος, κ.ά.).

Τα περισσότερα πλάνα (με εξαίρεση κάποια γενικά) δε δείχνουν πρόσωπα, αφού η κάμερα κινείται χαμηλά έτσι ώστε να τονιστεί πως όσα διαδραματίζονται στην ταινία είναι πέρα από συγκεκριμένα πρόσωπα, συνέβαιναν και συμβαίνουν σε κάθε σχολείο, χωρίς να έχει σημασία το ποιός και το πού. Αφηγητής δεν υπάρχει, οι διάλογοι είναι λίγοι, ενώ αρκετές σκηνές κινούνται σε επίπεδο συμβολισμών, απαιτώντας από το θεατή να δώσει τη δική του εμπειρική ερμηνεία, ανάλογα από την πλευρά την οποία βρίσκεται ή έχει υπάρξει (μαθητής, καθηγητής ή γονέας).

Ολόκληρη την ταινία μας, που θα προβληθεί το φθινόπωρο και στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο http://youtu.be/VQ83wL86kbI

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα και τη βράβευση:

Ταινία 1
Ταινία 1 Ταινία 1
ταινία 7
ταινία 7 ταινία 7
Ταινία 8
Ταινία 8 Ταινία 8
Ταινία 9
Ταινία 9 Ταινία 9
Ταινία 10
Ταινία 10 Ταινία 10
Ταινία 12
Ταινία 12 Ταινία 12
βράβευση 1
βράβευση 1 βράβευση 1
vraveusi
vraveusi vraveusi

 

 

 

 

 

Η βράβευση έγινε την Τετάρτη 3 Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, Όλες οι ταινίες που βραβεύτηκαν θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΡΤ.