Ομάδα Ρομποτικής

Στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά ξεκίνησε τα πρώτα της δειλά βήματα η ομάδα Ρομποτικής.  Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία (Lego) για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού -ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές- ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια.

Η δική μας ομάδα Ρομποτικής πραγματοποιεί συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων, με στόχο να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στα τέλη Ιουνίου που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O? Hellas (www.wrohellas.gr). 

Την ομάδα συντονίζει ο καθηγητής Τεχνολογίας κ. Καλάκος ενώ σύντομα θα ενσωματωθεί και ο καθηγητής μαθηματικών κ. Καζάζης, και την απαρτίζουν οι μαθητές:

Μανιώτης Αλέξανδρος, Λιαροκάπης Αλέξανδρος, Δημόπουλος Οδυσσέας, Καλταμπάνη Κατερίνα και Γιώτα Μαριαλένα από τη Β' Λυκείου, Δεμέστιχα Μαρία από την Α' Λυκείου και Πασκουαλίν Πάρις από τη Γ' Λυκείου.

robots-1    robots-2    robots-3    robots-5